Webdizájn megkönnyíti ezeket a tippeket

Valószínűleg saját weboldalt szeretne létrehozni. Manapság a legtöbb ember valamikor szerette volna létrehozni saját weboldalát. Sok embernek van egy ötlete arról, hogy milyen lenne webhelye, ám nem tudják, hogyan lehet azt létrehozni. Ha ez úgy hangzik, mint Ön, akkor különös figyelmet kell fordítania az ebben a cikkben található webdesign-tippekre.

Ügyeljen arra, hogy rendszeresen távolítsa el elavult és pontatlan tartalmait webhelyéről. Például, ha weboldala tele van valami hónappal ezelőtt történt hirdetéssel, a nézők elfordulnak. A felhasználók elvárják, hogy fenntartják a webhelyet, és frissítsék adatait, különben úgy gondolják, hogy webhelye rosszul gondozott vagy elhagyott. Helyezze el az elavult tartalom eltávolítását a teendők listájáról, amelyet 2-4 hetente kell tennie.

Kerülje el a felhasználói felület (UI) vezérlők létrehozását, amelyek félrevezetik a látogatókat. Ezek a kezelőszervek olyan elemeket, kütyüket és még sok másat tartalmaznak, amelyek interaktív élményt nyújtanak, például egy linket, legördülő listát vagy gombot. Nem akarja arra késztetni a látogatókat, hogy például egy aláhúzott szóra vagy kifejezésre kattintva új oldalra jusson, ha valójában nem kapcsolódik valami máshoz. Ha a látogatók azt várják el, hogy valami bizonyos módon működik, és nem, akkor valószínűbb, hogy feltételezik, hogy valami nincs rendben az Ön webhelyével, és elhagyja.

Tesztelje webhelyét, mielőtt az életbe lép. Semmi sem rosszabb, mint az új webhely elindítása, és hibák vagy más problémák miatt azonnal le kell vennie azt. Szerezzen egy olyan csoportot emberekkel, akik különféle böngészőket és számítógépes platformokat használnak, és kérje meg őket, hogy használják az Ön webhelyének béta verzióját, írva le minden esetleges problémát.

A legjobb webhelyek sok információt közölnek kis szóval. Hosszúszemű ember esetén az emberek könnyen unatkoznak, és egy másik, tömörebb webhelyet találnak. Győződjön meg arról, hogy a tartalom releváns és könnyen érthető - az újságok egy nyolcadik osztályos olvasási szintet használnak, amely a leggyakoribb írástudási szint.

Próbálja meg minimalizálni a képfelhasználását. Általában véve az egyszerűbb minták hatékonyabbak a felhasználó számára. Tehát tartsa webhelyét egyszerűen, de ügyesen is. Kerülje a nagy, terjedelmes, hosszú betöltési idővel rendelkező oldalak rendetlenségét. Próbáljon kreatív lenni az elrendezésnél, és használja a „szemét”. Például, használjon figyelemfelkeltő fókuszpontokat, hogy a néző meglátogasson valamit.

Nézze meg a webhelyén található feltűnő multimédia mennyiségét. Ne vigyázzon rá egy csomó "extrával". A Flash grafika és a multimédia vonzónak tűnhet, de ezek megnehezíthetik a látogatókat a kívánt információ megtalálásáról a webhelyről, különösen, ha az Ön webhelyét nem Flash-kompatibilis eszközről tekintik meg.

A mobilalkalmazáshoz való weboldal tervezésekor fontos, hogy a megfelelő képernyőfelbontást válassza. Android-tól iPad-ig a helyek másképp jelennek meg az eszközökön. Ha a legjobb eredményre számít, akkor használjon olyan képernyőfelbontást, amely bármilyen típusú képernyőn jól néz ki.

A fórumok a következő hetekben lesznek a legjobb barátok, ez azért van, mert sok információ szerezhető be különböző fórumokon, ahol lehetősége van végtelen mennyiségű tudást szerezni az emberekkel a világ minden tájáról. Tehát nézd meg, hogy mely webhelyek és fórumok segíthetnek a webdizájnban.

Mint már korábban kijelentettük, szinte mindenki, köztük köztük is, weblapot akart létrehozni. Az emberek már évek óta ötleteket látnak arról, hogy milyen lesz a webhelyük, ám elakadnak a tényleges létrehozási folyamatban. Ez az akadály könnyen áthúzható a fenti cikkben említett webdesign-tippek felhasználásával.