Önsegítő tanácsok, amelyek nagyszerűek és könnyen követhetők!

 

A személyes fejlődés a szakmai életedben elérni kívánt változásoktól az otthoni életedben elérni kívánt változásokig terjed. Függetlenül attól, hogy életed melyik részére szeretnél összpontosítani, az egyik megváltoztatása szinte mindig átfedésben van a másikkal. Ez a cikk néhány megvalósítható tippet ad, amelyeket felhasználhatsz a személyes fejlődési utadon.

 

A "nem megy" nem szerepelhet a szótáradban. Vedd ki belőle most. Bármikor, amikor azt gondolod, hogy valamit "nem tudsz" megtenni, próbálj meg öt okot kitalálni, hogy miért nem tudsz, és aztán emlékezz arra, hogy IGEN TE IS LEHETSZ!!! Lehet, hogy az elején hosszabb ideig tart megszokni ezt a gondolatot, de a végén csodálkozni fogsz, hogy miért gondoltad valaha is, hogy nem tudod.

 

Mindig igényesnek kell lenned. Ha a személyes fejlődés a célod, mindig pontosnak kell lenned. Ha magas elvárásokat támasztasz magaddal szemben, az valójában csak annyit jelent, hogy nagyon bízol a képességeidben. A precizitás minden egyes apró lépéssel, amit a céljaid felé teszel, közelebb visz a céljaidhoz.

 

Amikor az önfejlesztés kategóriában kutatsz, fontos, hogy pozitív maradj, és tartsd nagyon magasan az önbecsülésedet. Amikor magadon dolgozol, néha akadályokba ütközöl, amelyek megpróbálnak ledönteni. Ezért kell mindig emlékezned arra, hogy erős maradj.

 

 

 

Ne gondolj már annyit magadra. Lehet, hogy ez ellentmondásosnak tűnik, de ha elkezdesz arra figyelni, hogy mit tehetsz másokért ahelyett, hogy annyira aggódnál magad miatt, jó dolgok történhetnek. Mások elismerése, amikor önzetlen tetteket hajtottál végre, csak hab a tortán, és javítani fogsz azon, ahogyan magadra is tekintesz.

 

Ne félj mosolyogni magadra, a barátaidra, sőt még az idegenekre is. Vedd fel a telefont, és beszélj mosolyogva; a vonal másik végén lévő személy képes lesz érzékelni ezt a hangodon, így könnyebben tudtok szabadon és tisztelettudóan érintkezni egymással. A mosoly erejét nem szabad alábecsülni; gyakorolja gyakran!

 

A depresszió arra késztetheti az embereket, hogy visszavonuljanak a megszokott rutinjaiktól, tevékenységeiktől és társas csoportjaiktól. Mellesleg, amikor a legnagyobb a kísértés, hogy megszakítsa a kapcsolatokat, pontosan akkor kell minden erődet összeszedned, és továbbra is részt venned, akár úgy érzed, hogy képes vagy rá, akár nem. Értsd meg, hogy az elszigetelődés csak még több fájdalmat és stresszt okoz. Megkeresheted a barátaidat vagy a családodat, és megkérheted őket, hogy adják meg a motivációt és a támogatást, ami ahhoz szükséges, hogy a szokásos tevékenységeidhez továbbra is ragaszkodj.

 

Ahhoz, hogy hiteles életet élj, tudatosítanod kell magadban, hogy ki vagy valójában, és mit akarsz valójában. Minden nap szánj legalább 20 percet meditációra. Vizsgáld meg minden nap a tetteidet, és döntsd el, hogy valóban azt teszed-e, amit szeretnél. Határozd meg azokat a dolgokat, amelyek valóban a szíved vágyai, és tervezd meg a lépéseket, amelyeket meg kell tenned, hogy elérd őket.

 

Annak, akinek gondot okoz a haragja kontrollálása, néha a leghatékonyabb megoldás egyben a legegyszerűbb is. Állj meg, lélegezz mélyeket, és számolj egytől tízig. Legtöbbször tíz másodperc az összes idő, ami szükséges ahhoz, hogy elkerüljük a rohanó reakciót, amely könnyen kétszer olyan robbanásveszélyessé teheti a helyzetet. Ez egy régimódi tanács, de tényleg működik.

Az érzelmek kordában tartása ijesztő feladatnak tűnhet, ezért hasznos lehet egy kis humorral vagy komikus megkönnyebbüléssel könnyíteni a terhet. Ez a dühkezelés változata annak, hogy a nyilvános beszédben való szorongást úgy csökkentjük, hogy a közönséget alsóneműben képzeljük el, és ez meglepően hatékony.

 

Menj ki a házból legalább egy kicsit minden nap. A házon belüli elszigetelődés nem egészséges, és súlyosbíthatja a depressziót. Még ha ez olyan egyszerű dolog is, mint az, hogy minden nap kiülsz pár percre a verandára, az is segíthet a depresszióval való küzdelemben.

 

Egy nagyszerű tipp, ami segíthet a személyes fejlődési céljaid elérésében, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik pozitívak és támogatóak. Ha állandóan negatív emberek között vagy, nehéz lehet pozitív változásokat elérned. Sokat segíthet, ha pozitív emberek között vagy.

 

Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt remélted, állj meg, és gondold át a megközelítésedet. Ha olyan tervet állítottál fel, amely nem jár sikerrel, írd át a tervet, és tedd meg a szükséges változtatásokat, amelyek segítenek megváltoztatni az eredményt. Lehet, hogy ez több időt vesz igénybe, de meg fogja érni.

 

Mindig hagyjon időt magának, amikor döntést hoz. Sokan puszta lustaságból a legegyszerűbb megoldást választják. Elemezze a lehetőségeit, és azt válassza, ami a legjobb Önnek, ne azt, ami a legkönnyebb. Valószínűleg rossz szokások gyökereznek az életmódjában: szabaduljon meg tőlük, és kezdjen el helyesen dönteni.

 

A személyes fejlődéssel kapcsolatban ügyeljen arra, hogy bármit is tervezz, amint lehet, kezd el megvalósítani. Ez azért fontos, mert bár fontos a tervezés, a cselekvés és az időzítés döntő fontosságú. Csak ennyi időd van arra, hogy hatást gyakorolj, és minél tovább késlekedsz, annál kevesebb növekedési potenciálod van.

 

Ahogyan a cikk elején említettük, a személyes fejlődés a megváltoztatni kívánt viselkedések és cselekedetek skáláját öleli fel. Akár az otthoni és munkahelyi kommunikációs készségeidet fejleszted, akár az időgazdálkodásra összpontosítasz, hogy jobb egyensúlyt teremts a munka és a magánélet között, alkalmazd az ebben a cikkben adott tippeket, hogy megkönnyítsd a fejlődésre való törekvést.