Tippek a személyes fejlődés sikeréhez

 

Miután eldöntötted, hogy az önsegítő folyamatot akarod folytatni, fontos, hogy a megfelelő irányba indulj el. Ez a cikk segít elindulni egy sikeres és megfiatalító utazáson, néhány kitűzendő céllal és tippel, amelyek segíthetnek az úton. Ne feledd, hogy a folyamat során végig koncentrált maradj.

 

Ha kitalálod, hogyan vélekednek rólad az emberek, vagy mit gondolnak rólad, az egy nagyszerű barátság lehetőségébe kerülhet. Senki sem tud olvasni a másik ember gondolataiban vagy szívében, ezért próbálj meg nem állandóan azon aggódni, hogy mások mit gondolnak. Légy önmagad és légy őszinte, és hagyd, hogy az idő megteremtse a legigazibb barátokat.

 

Amikor a területek rendben tartásáról van szó, ennek a kábelekre és a zsinórokra is ki kell terjednie. Ezek nem csak azzal jelentenek biztonsági kockázatot, hogy olyasvalami, ami miatt megbotolhatsz vagy eleshetsz, de lehetnek elektromosak is, amelyek áramütést okozhatnak. Győződj meg róla, hogy egyik sem összegabalyodott, és hogy nincs túl sok egy dugóban. Az esések megelőzése érdekében tartsd őket távol a nagy forgalmú területektől. Győződj meg róla, hogy tudod, melyik vezeték és kábel melyik eszközhöz tartozik.

 

Dolgozz a düh és az általános temperamentum kontrollálásán. Amikor a dolgok eldurvulnak, és dühös leszel, próbálj meg 10-ig számolni, és lassítsd le a légzésedet. Próbálj meg lazítani, vagy akár el is sétálni attól, ami annyira feldühíti. Azzal, hogy kiveszed ezt az "időt", tisztább fejjel térhetsz vissza, hogy megpróbáld megoldani a problémát.

 

Tanulmányozd a szöveged tárgymutatóját! A tartalomjegyzékek azért készültek, hogy a könyv tartalmát kéznél legyen. Bölcsen használva és nem csak gyors hivatkozások az oldalszámokra. Kész listák azokról az információkról, amelyeket meg kell tanulnod. Gyakran nézd át a szövegek tartalomjegyzékét, hogy lásd, úgy haladsz-e, ahogyan kellene.

 

Segíthetsz magadnak a depresszió elleni küzdelemben, ha gondoskodsz arról, hogy az étrended elegendő összetett szénhidrátot tartalmazzon. Tanulmányok azt mutatják, hogy ha nem jut elég összetett szénhidráthoz, akkor elveszítheti a szerotonint, ami depressziót okozhat. Győződj meg róla, hogy étrended tele van gyümölcsökkel, zöldségekkel és szójával készült ételekkel, hogy ezt elkerüld.

 

Adj vissza bizonyos részeket magadból azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rád - a családodnak és a barátaidnak. Határozd meg azokat a konkrét viselkedésformákat, szokásokat és gondolatokat, amelyek a legjobb tulajdonságaidat és odaadásodat veszik el azoktól, akik a legjobban szeretnek téged, majd tegyél tudatos erőfeszítéseket, hogy kiiktasd ezeket a negatív aspektusokat a jellemedből.

 

Kapcsolódj a környezetedhez úgy, hogy minden évszakot megünnepelsz. Mindenképpen szánj időt arra, hogy megfigyeld és értékeld a levelek változását ősszel, az első havat télen, az új virágokat tavasszal és még a tűző napot is nyáron. Az idő természetes múlásának felismerésével nagyobb érzéket szerezhetsz saját életed folyamatának és céljának megértéséhez.

 

Az önsegítés egyike azoknak a dolgoknak, amelyek csak belülről jöhetnek. Ha le akarsz állítani egy rossz szokást, vagy el akarsz kezdeni egy jót, nem számít, ki mondja neked, hogy tedd meg. Ha csak valaki másért teszed, soha nem fogod megvalósítani azt a célt, amit kitűztél magad elé.

 

Ne hagyd magad elkeseríteni a kisebb visszalépések miatt. Ha egy napon kisebb kudarcot vallasz, azt használd fel tanulási napnak. Hosszú távon egy rossz nap valószínűleg nem fog olyan nagy különbséget jelenteni. Ha azonban ezt a rossz napot ürügyként használod arra, hogy feladd, akkor valóban kudarcot vallottál.

 

Amikor egy új készséget próbálsz fejleszteni, egy új diétát vagy akár egy új tanfolyamot elkezdeni, fontos, hogy megpróbáld úgy csinálni, hogy élvezd. Ha folyamatosan rettegsz az életed új részétől, akkor gyorsan elveszíted a motivációdat, és megtalálod a módját, hogy kifogásokat találj magadnak.

 

Ügyelj arra, hogy nagyon rendszeres időközönként nyomon kövesd a fejlődésedet. Sok egészségügyi és fitneszcélhoz léteznek okostelefonokra készült alkalmazások, amelyek segíthetnek. Más fejlesztések esetében egy egyszerű táblázattal vagy táblázattal saját nyomkövetőt készíthetsz. Ez segít abban, hogy lásd, milyen messzire jutottál, és abban is, hogy megtartsd a lendületedet.

 

A nagyobb célokat bontsd részcélokra, hogy elérhetőbbé tedd őket. Az A pontból a Z pontba való eljutás lehet a végső célod a személyes fejlődésben, de ez tényleg nem megy egyik napról a másikra vagy egyetlen hatalmas lépésben. Használd az A-tól B-ig, B-től C-ig és így tovább a formátumot annak érdekében, hogy a hosszú távú, nagyszabású cél felé tarthasd magad az elérés mintájában és erősen motivált maradj.

 

Legyél óvatos, ha túl sok alkoholt fogyasztasz. Lehet, hogy azt hiszed, hogy ez segít a kikapcsolódásban, de valójában nem segít a szorongás és a stressz kezelésében. Sok esetben bármilyen alkohol fogyasztása, fokozza a szorongás és a depresszió érzését, és kerülni kell, amikor ezek a negatív érzések jelen vannak.

 

Maradj koncentrált. Könnyű, ha az élet eseményei és a körülmények elvonják a figyelmedet a céljaidról, de ha a célodra koncentrálsz, akkor bármi történjen is, el fogod érni a célodat. Nagyon sok ember hagyja, hogy az álmai az út szélére kerüljenek. Ne hagyd, hogy ez veled is megtörténjen. Mindenáron tartsd meg a fókuszt.

 

A harag megértése fontos, amikor a személyes fejlődésen dolgozol. Ha valaki dühöt érez, az általában annak a jele, hogy igazságtalanságot érzékel az életében vagy akár a külvilágban. Jó, ha pontosan azonosítod, hogy milyen igazságtalanság zavar téged. Sok személyes igazságtalanság korrigálható a viselkedésünk vagy gondolkodásunk javításával.

 

Gondolkodj el azon, hogy mit szeretnél elérni az életben, készíts egy tervet, és vágj bele. Az ideális életről való ábrándozás nem vezet sehová. Ha cselekszel, és elkezdesz dolgozni az álmaid megvalósításán, jobbá teheted az életedet.

 

Most, hogy megvan a tudásod ahhoz, hogy az önsegítés nagyszerű útjára lépj, nem szabad időt vesztegetned arra, hogy megpróbáld magad jobb emberré tenni. Ne hagyd, hogy bármi is elkeserítsen, és maradj arra összpontosítva, amit magadnak szánsz. Tűzz ki célokat, és tartsd magad hozzájuk!