Tanulja meg azokat a trükköket, amelyeket szerelő nem fog mondani

Vannak olyan dolgok, amelyeket önmagában nagyon könnyű megtanulni az autójavításhoz. Függetlenül attól, hogy problémái vannak a gumiabroncsokkal, fékekkel vagy más gyakori problémákkal, saját maga tudja megjavítani! Olvassa el ezt a cikket a felhasználtautó javításnak a jövőbeni előnyeinek felhasználására vonatkozó lehetőségeiről.

Vásároljon egy jó akkumulátortöltőt az autóban tartáshoz. Ez nagyon hasznos abban az esetben, ha az akkumulátor meghal, vagy ha valakivel találkozik, akinek segítségre van szüksége az akkumulátorral kapcsolatban. Keresse meg azokat a pontokat, amelyekhez az akkumulátortöltőt csatlakoztassa, így könnyen ugrálhat a saját járművével.

Az autó légkondicionálójának ellenőrzése és javítása meglehetősen összetett. Ha ellenőriznie vagy javítania kell, keressen egy szerelőt légkondicionáló tanúsítvánnyal. A légkondicionáláshoz használt gáz potenciálisan veszélyes, és ez a rendszer sokkal összetettebb, mint a jármű többi alkatrésze.

Ne feledje, hogy az OEM alkatrészek beszerzése fontos. Ez azt jelenti, hogy alkatrészek közvetlenül a gyártótól származnak. A generikus termékek olcsóbbak, de kevésbé megbízhatók is. Ami olcsó megoldás lehet, később drága lehet.

Rendszeresen ellenőrizze gumiabroncsnyomását. Az alacsony nyomású gumiabroncsok nagyon veszélyes felelősség. Havonta legalább egyszer ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását, vagy bármikor, amikor észreveszi, hogy egy gumiabroncs veszít levegőt. Fektessen be új minőségi gumiabroncsokba, ha gyakran módosítania kell a gumiabroncsok nyomását.

Ha egy használttautó javítóműhely végzi a szervizelést, mindig kapjon egynél több becslést az elvégzendő munkáról. Noha az üzletekben általában megbízható, a végső soron fizetnie kell olyan pénzt, amely nem rendelkezik. Kerüljön körül olyan üzletekbe, amelyek jó hírneve és tapasztalata van a jármű gyártmányában. Lehet, hogy könnyebben megértik, mit kell tennie az autójával.

Kérdezze meg a használttautó szerelőjét az A.S.E. tanúsítvány. A Nemzeti Autószolgálat Kiválósági Intézete évente kétszer tesztet tesz rá. A tanúsítás megszerzéséhez a szerelőknek írásbeli tesztet kell teljesíteniük, miközben körülbelül két éves tapasztalattal rendelkeznek a felhasználtautó mechanika és javítás területén. Ez a tanúsítás növeli esélyét arra, hogy kompetens szerelőket találjon.

Feltétlenül kérdezze meg a szerelőt, aki éppen az autóján dolgozik, tanúsítvánnyal vagy sem. Ha a válasz nem, akkor azonnal induljon, és kérjen valaki mást a javítás elvégzéséhez. Ha azt mondja, hogy van, kérjen valamilyen bizonyítékot, hogy tudd ezt az igazat.

Ha karcolásokat vagy festékeket kell javítania egy terület felett, akkor ellenőrizze, hogy a megfelelő színt választotta-e. Ellenőrizze a tulajdonos kézikönyvét, hogy megtalálja-e az autó színének kódját, vagy keressen-e egy matricát a motorháztető alatt vagy a vezetőoldali első ajtón a színkód megtalálásához.

Az autó hatalmas befektetés lehet. Amellett, hogy munkába, iskolába vagy más fontos célállomásra történő szállításra van szüksége, megkönnyíti és kényelmesebbé teszi az életet. Vigyázzon autójára, amennyit csak tudsz! Ne feledje, a cikkben szereplő tippeket, így a felhasználótautó megjavíthatja magát, és pénzt takaríthat meg.