Szilárd tanácsok egy törött cső kezelésével

A vízvezeték nagyon sok dolgot magában foglal. Olyan tárgyakra terjed ki, mint például mosogatók, zuhanycsövek, hulladékkezelő rendszerek stb. Olyan sokféle módon lehet fenntartani és megjavítani saját rendszerét saját otthoni igényeihez. Ez a cikk olyan tanácsokat tartalmaz, amelyek segítenek megtalálni azt, amit tudni kell az induláshoz.

Rendszeresen ellenőrizze a kemence szűrőit. Ha ezeket a szűrőket nemrégiben nem tisztították vagy cserélték, eltömődhetnek. Ez befolyásolja a kemence hatékonyságát, azaz télen a hőszükséglet nem elegendő. Tegye meg ezt az egyszerű lépést, mihelyt az időjárás meghűl.

Mielőtt bármilyen vízvezeték-projektet elkezdene saját kezűleg, végezzen sok kutatást. Számos forrás áll rendelkezésre a vízvezeték-rendszer megértésében, és elkerülheti a „csináld magad” kezdők által elkövetett sok gyakori hibát. Olvasva mások hibáit, megváltoztathatja a pénz megtakarítását vagy elvesztését.

A következő alkalommal, amikor eltömődött lefolyó van, kerülje az egyszerű megoldást, ha a csatornaba üríti a lefolyótisztító vegyszereket. Noha ez a módszer a legkevesebb erőfeszítést igényli, az ezekben a folyékony tisztítószerekben lévő vegyi anyagok rombolóak a csövekre. Ehelyett fontolja meg egy kicsi könyökzsír-dugattyú használatát egy dugattyúval, kígyóval vagy más eszközzel, amelynek célja az eltömődés vegyi anyagok nélküli eltávolítása.

Annak elkerülése érdekében, hogy zuhany alatt elkerülje a csúnya és felesleges eltömődést, fektessen be egy leeresztő szűrőbe. A zuhanyzónak ez a költséghatékony kiegészítése összegyűjti a haját, mielőtt kifolyná a csatornába, és korlátozza annak esélyét, hogy zuhanyozás közben találja magát az eltömődött rendetlenségben.

Soha ne tegyen zsírt, zsírt vagy olajat a csatornába. Lehet, hogy folyékony formában vannak, de miután lehűlnek, megszilárdulnak és eltömődést okoznak a lefolyócsőben. Az olajok különösen károsak a hulladékkezelésre. Ügyeljen arra, hogy az olajokat távolítsa el a mosogatójától.

A csatorna feloldásának számos módja van. Először megpróbálhatja becsapni. Ha ez nem működik, próbáljon ki vegyszert a boltból. Mielőtt elmész, és pénzt költene a boltban, ha praktikusan van szódabikarbóna és ecete, összekeverheti ezeket, és öntsük a csatornába, és megpróbálhatjuk ezt belemeríteni, de ha minden más meghiúsul, akkor a helyi hardvernél erősebb jogorvoslati lehetőségek vannak. bolt.

Nézze meg, hogyan öblül a WC. Ha meg kell állítania a fogantyút, vagy ha ez túl sokáig tart, akkor javítania kell néhány WC-alkatrészt. Ezen alkatrészek korai cseréje segíthet megtakarítani a vízszámlákat, és később megmentheti a drágább javításokat.

Összegezve, a vízvezeték-szerelés nagyon széles téma, amely sok mindennapi otthoni fejlesztést lefed. Van néhány helyes és rossz módszer erre, de annyi lehetőség van a tanulásra. Remélhetőleg ez a cikk néhány tanácsot adott Önnek arról, hogy a vízvezeték-szerelő munkát tehessen Önnek.