Minőségi tanácsok, amikor önmagán próbál segíteni

Sokan világszerte keresik a módját, hogyan fejlesszék magukat napi szinten. Vannak, akik professzionális módszereket, például pszichiátereket vagy pszichológusokat alkalmaznak. Mások kevésbé költséges és időigényes módszereket, például önsegítést próbálnak alkalmazni. Az önsegítés támogató csoportok, könyvek vagy egyéni gondolkodás formájában létezik. Ha érdekli az önsegítés, kövesse ezeket a tippeket.

Talán a stressz megakadályozza, hogy boldognak érezze magát. Károsítja magát lelkileg és fizikailag, ha túl sok a stressz az életében. Vigyázzon a fejében lévő stresszre, ha tisztán gondolkodik. Minden nap szánjon egy időszakot, amikor egyedül lehet, kitisztíthatja a gondolatait és teljesen ellazulhat. Ha időt szán központja megújítására, az segít megtalálni a békét önmagában.

Álljon ki a hitrendszeréért. Meggyőződése határozza meg személyes jellemét, ezért mindenképpen védje meg azt, amit helyesnek gondol. Vannak esetek, amikor kedvünk támad lelépni és követni a csordát. A helytállás és a számonkérés azonban bátorságot bátoríthat másokban, és megállíthatja az igazságtalanságot, mielőtt az elkezdődik.

Kerülje el a halogatást és a lomhaságot egy egészségesebb étrenddel. Tartsa távol a magas telített zsírtartalmú ételeket, például a hamburgert és a sült krumplit. A zsíros ételek fáradtságot, lomhaságot és kimerültséget okoznak, valamint lassítják a gondolkodást. Ez megnehezíti, hogy koncentráljunk, és teljesítsük a teendőink listáján szereplő összes feladatot.

Tartsa az összes háztartási jegyzetét egy jegyzetfüzetben. Rendezze őket időrendi sorrendbe! Jegyezze fel bevásárlólistáját közvetlenül a közüzemi társasággal folytatott beszélgetése alatt. Dátumozzon mindent, és így könnyen megtalálhatja jegyzeteit, ha csak a készítés hozzávetőleges dátumára gondol.

Ha folyamatosan a személyes fejlődésre összpontosít, kiégetheti, és megnehezítheti a pályán maradást. Szánjon időt a kikapcsolódásra és a feltöltődésre, hogy energiája és elkötelezettsége magas maradjon. Engedje meg magának, hogy tökéletlen ember legyen! Ha egyensúlyt tart az életében, több energiát ad azokra a területekre, amelyeken változtatni szeretne.

A hangulat javításának nagyszerű módja, ha az itt és mostban élünk. Az ötlet hasonló Eckhart Tolle "A jelen hatalma" című művének ötletéhez. Ha a jelen pillanatban él, soha nem szenvedhet fájdalmat, mert a fájdalom megismeréséhez múltnak kell lennie.

A hit elengedhetetlen az ember jólétéhez. A hit az, ha hisz anélkül, hogy látna, majd a hite szerint cselekszik. Nem elég azt mondani, hogy hisz; hitét tettekre kell váltania. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy csak azt gondolná, hogy jobbá válhat, állítsa azt, hogy teljessé lett. Mutasson egy kis hitet!

A helyes gondolkodásmód erősen motivál mindaddig, amíg kiszűri a szükségtelent. Sok probléma jelenik meg a mindennapi életében. Szánjon időt mindennapi életének áttanulmányozására, és a problémákat és aggodalmakat releváns vagy irreleváns kategóriába sorolja. Ha megszabadul az önbizalomhiánytól a szükségtelen stressz minimalizálásával, az növeli önbizalmát és lendületét.

Egy nagyszerű módja annak, hogy sikeresen javítson az életén, ha megkapja az önhöz közel álló emberek támogatását. Bármilyen probléma, amellyel találkozhat, mindig nehezebb lesz, ha megpróbálja saját maga megoldani. Inkább telepítsen egy olyan támogató rendszert az életébe, amely motiválja.

Bármikor, amikor új személyes célt tűz ki maga elé, legyen szó fogyásról vagy előléptetésről, ne jelentse be mindenkinek. Természetesen szeretne néhány embert elszámoltatni, de ne mondja el mindenkinek, hogy mikor teljesítette a célt. Így nem kapja meg az elismerést, mielőtt elért valamit.

Ne ragadjon le azon a gondolaton, hogy minden személyes célnak a szakmai életéhez kell kapcsolódnia. Teljes ember, és nagyszerű, hogy más területeken is kiegyensúlyozott. Ez magában foglalhat olyan dolgokat, mint például egy új sport elsajátítása vagy akár valamilyen művészet elsajátítása.

Az önsegítő cél kitűzésekor fontos, hogy reális maradjon az önmagával szembeni elvárásaiban. A kitűzött céloknak kihívásoknak kell lenniük, de nem elsöprőnek. A túl könnyű vagy túl nehéz célok kitűzése szükségtelen stresszt okozhat, és kevésbé valószínű, hogy teljesíti, csökkentve az önsegítő programban elért előrehaladást.

Ha egy olyan cél érdekében dolgozik, hogy javítson magán, képzelje el magát az utazás végén. Például, ha fogyni szeretne, ne ismételgesse magában, hogy kövér. Valójában vizualizálnia kellene, és ismételgetnie magában, hogy vékony. A pozitív gondolatok gyorsabban elvezetnek a céljaihoz, mint ha leterhelné magát.

A bipoláris zavarral kapcsolatos önsegélyezés egészséges kezeléséhez győződjön meg arról, hogy napirendet alakít ki, és tartsa be azt. Ez azért fontos, mert eltávolít minden stresszt, amelyet a bizonytalanság okoz az életében. Az ütemterv segít rendbe tenni az egész életét.

A sikernek hét titka van, amelyek valódi személyes fejlődést eredményeznek. Ők az irányt, cél, cselekvés, reakció, gyorsulás, befejezés és reprodukálás. Végezze el ezeket a lépéseket sorrendben, és ossza meg sikereit másokkal. A siker valóságosabbá válik számára, ha beszélhet róla.

Ha nem tud aludni, ne stresszeljen miatta. Ha az ágyban fekszik, és folyamatosan arra gondol, hogy nem tud aludni, akkor nem fog aludni. Keljen fel az ágyból, olvasson el egy-két fejezetet egy könyvből, majd próbálja újra, ha úgy érzi, hogy elfáradt.

Összefoglalva, sokan keresik a módját, hogy jobban érezzék magukat önmagukban és az őket körülvevő világban. Vannak, akik szakmai segítséget vesznek igénybe, míg mások önsegítést. Az önsegítő technikák különböző módszerei léteznek, például könyvekben vagy támogató csoportokban. Ha érdekel az önsegítés, a fenti cikkben található tippek segítenek kiválasztani a számára megfelelő önsegítő módszert!