Kit hibáztassunk? Tippek és trükkök a személyes fejlődéshez

A hibákért való felelősségvállalás megtanulása létfontosságú a személyes fejlődés folyamatában. A tökéletesség elérhetetlen cél; mindenki fog időről időre hibázni. Ha elfogadod ezt a tényt, nem kell többé időt pazarolnod arra, hogy a hibáid miatt aggódj vagy eltitkold azokat. Valld be őket bátran, és ígérd meg - különösen magadnak -, hogy legközelebb jobban fogod csinálni.

Egy nagyszerű tipp, ami segíthet a személyes fejlődésedben, ha következetes edzésprogramot követsz. A testmozgás bizonyítottan feldobja a hangulatot, és megakadályozza, hogy depressziósnak érezzük magunkat. Nem kell hozzá más, mint minden nap egy kis testmozgás. A testmozgás nagyszerű módja annak, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

A személyes fejlődés, akár formális tanítás keretében, akár informálisan, önsegítő könyvek és személyes tanulmányok révén történik, javítja az életminőséget, és segíthet a célok és álmok elérésében. Magában foglalhat olyan tevékenységeket, amelyek segítik a személyes tudatosságot és az identitást, valamint segíthetnek a potenciális és lappangó tehetségek kibontakoztatásában. Gyakran javítja az egyén foglalkoztathatóságát.

Ahhoz, hogy a pénzügyeidet újra a helyes útra tereld, dolgozz ki egy költségvetést és egy tervet. Pénzügyi céljaidnak elérése segíthet elkerülni a későbbi, a pénzzel és az általános jólétével kapcsolatos problémákat. Állíts fel magadnak egy havi költségvetést, és tartsd magad hozzá. Ha már jól érzed magad, és minden kiadásodat ki tudod fizetni, akkor számolhatsz a vészhelyzeti pénzeszközökkel, és végül "tékozolhatsz".

Ha a dolgok nem pontosan úgy alakulnak, ahogyan tervezted, talán itt az ideje a változtatásnak. Vedd kézbe a jövőd irányítását, és csinálj valamit, amit mindig is akartál. Ha például arról álmodtál, hogy légiutas-kísérő leszel, vagy pincérnő egy drága étteremben, akkor tedd meg. Ha megadod magadnak az irányítást, hogy változtass, az azonnal javítani fog a hozzáállásodon, meg fogsz lepődni.

Ahhoz, hogy segíts magadon, koncentrálj arra, hogy másokon segíts. Figyelj oda a másokhoz való hozzáállásodra. Egyedi egyéniségként tekintesz rájuk, akik tiszteletre méltóak, vagy csak akadályként tekintesz rájuk, akik mindig az utadba állnak? Minél többet törődsz másokkal, annál többet fogsz törődni magaddal.

Adj vissza bizonyos részeket magadból azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rád - a családodnak és a barátaidnak. Határozd meg azokat a konkrét viselkedésformákat, szokásokat és gondolatokat, amelyek a legjobb tulajdonságaidat és odaadásodat elveszik azoktól, akik a legjobban szeretnek téged, majd tegyél tudatos erőfeszítéseket, hogy kiiktasd ezeket a negatív aspektusokat a jellemedből.

A depressziós problémáid megoldásának nagy kulcsa a gondolkodásmódod tudatos átirányítása. A kognitív viselkedésterápia segítségével segíthet felismerni, ha depressziós úton kezdesz gondolkodni, és megtaníthatod, hogyan lehet pozitívabb a gondolkodásod. Azzal, hogy előbb gondolkodsz, mint gondolkodsz, nagyobb szabadságot engedhetsz magadnak a negatív gondolatoktól.

Egy nagyszerű tipp a depresszióban szenvedők számára, hogy próbáld meg fenntartani a társasági életedet, még akkor is, ha néha tényleg nincs hozzá kedved. Gyakran előfordul, hogy ha sok ember között vagy, akkor jobban fogod érezni magad, ha előbújsz a burokból és kapcsolatba lépsz a világ többi részével.

Javítsd az életed - tanulj meg hangszeren játszani! A hangszeren való játék csökkentheti a stressz-szintedet, segíthet a relaxációban, és még szórakoztathat is téged és a körülötted lévőket! Az új dolgok megtanulása motivál, megmozgatja az agyadat, és tanulmányok szerint a tanulás még a betegségek kivédésében is segíthet.

A személyiségfejlesztés mindazon módszereket, programokat, eszközöket, rendszereket és technikákat jelenti, amelyeket az emberi fejlődés egyéni szintű elősegítésére alkalmaznak. Ezt lehet magánúton vagy emberek, például tanárok, edzők, mentorok és tanácsadók segítségével végezni. A személyiségfejlesztés minden ember célja kell, hogy legyen.