Álmodozásom fókuszában a garázsberendezés

Újabb garázsberenezések széles választéka:

http://alkatreszokosan.hu/webaruhaz/hu/termekcsoport__garazsberendezes

    Az embernek a szereléstechnikai webshopok kínálatát nézegetve vagy egy barkácsboltban (ne adj` isten barkácsáruházban) járva, ha nem is azt mondom, hogy elcsordul a nyála (mert hát elcsordul az, csak hát ilyet nem illik leírni), de útra kel a fantáziája, a pénztárcája pedig félve összehúzza magát.

    Én ilyen esetekben a legtöbbször azon szoktam elmerengni, hogy ha egyszer lesz egy autóm és hozzá egy garázsom (vagy fordítva), akkor hogyan csinálok majd a garázsomból egy házi autószervizt. A megdöbbentő igazság az, hogy ez ma már egyáltalán nem egy irreális ábránd! De milyen garázsberendezés szükséges ahhoz, hogy a garázsunkat komolyabb beruházás és átalakítás (pl. szerelőakna kialakítása vagy egy négyoszlopos emelő beszerzése) nélkül egy autószervizelésre alkalmas műhellyé varázsoljuk?

garázsberendezés autóalkatrész autófelszerelés akkumulátorok

    Az én fantáziámban a következőképpen néz ki a dolog: mindenekelőtt beszereznék egy olyan emelőt, aminek a biztonság kedvéért legalább 2 tonna a teherbírása (ennyi bőven elég egy személyautó egyik sarkának a megemeléséhez), és ami annyira meg tud emelni akár egy alacsony építsésű sportautót is, hogy ha befekszem alá, akkor kényelmesen kinyújtott karokkal férjek hozzá a legalacsonyabban levő részeihez is.

És persze ügyelnék arra is, hogy valamilyen megbízható típus legyen az emelő, nehogy „összerogyjon” az autóm alatt, még ha ez utóbbinak balaesetvédelmi szempontból nem is volna akkora jelentősége, mivel végül mindegyik megemelt sarok alá valamilyen, megfelelő felfekvő felülettel ellátott betonkockát (vas erősítésűt, nehogy elrepedjen!) vagy stabil vas lábat tennék az emelő helyett. Ezzel a módszerrel egy autónak mind a négy sarka megemelhető egymás után.

Aztán az is lehet, hogy a művelet meggyorsítása és kényelmesebbé tétele érdekében négy emelőt vennék, de a „bombabiztos” kitámasztó elemeket balesetvédelmi okokból természetesen akkor is használnám.

    Szóval az autóm már a levegőben van. A következő garázsberendezés, amit beszereznék szerelővé avanzsálásomat segítendő (de még az előtt, hogy felemelném az autót!), az egy komolyabb, kétfelé nyíló és nyitáskor belső polcait elém táró, acél szerszámos láda volna, természetesen a bele, pontosabban az autószereléshez való nélkülözhetetlen kéziszerszámokkal (villás-, csillag- és dugókulcsokkal, racsnis hajtókarral, franciakulccsal, különböző fogókkal és csavarhúzókkal, nameg a soha el nem hagyható kalapáccsal).

    Egy pillanat! Viszont így még nem látok! Ezért hát beszereznék egy szivargyújtóról működtethető és belső akkumulátorral is rendelkező, strapabíró, LED-es szerelőlámpát (stekklámpát) is, ami azon túl, hogy a garázsbeli szerelési munkákhoz tökéletesen megfelel, egy, az esetleges útközbeni javításoknál is használható, rendkívül praktikus garázsberendezés.

    Ha a fentiek megvannak, akkor a kipufogó- és egyéb javítási munkákon túl már csak a saját örömömre is (mert aki még sosem hegesztett, az sosem szerelt igazából), vennék egy megfelelő teljesítményű ívhegesztő gépet is.

    És ha már a hegesztésnél tartunk, akkor jó, ha forrasztani is tud az ember. Beszereznék tehát egy legalább 60W-os pillanatpákát, valamint egy ragasztópisztolyt is, aminek elképesztően sok felhasználási lehetőségét figyeltem ki egy autószerelő barátomnál.

    És végül, vennék még a piszkos munka kevésbé piszkossá tétele érdekében egy olajleeresztő tálcát, valamint a gumik karban tartásához egy – szintén szivargyújtóról működtethető –  kompresszort.

    Első nekifutásra ezek jutottak eszembe álmodozásom során. Ha sikerült Önnek ötleteket adnom, akkor ne habozzon meglepni saját magát, nameg a pénztárcáját e „szent” cél jegyében!